Onbekend maakt onbemind

“Onbekend maakt onbemind” is een spreuk die zeker opgaat voor hondjes die kenmerken hebben van de Pitbull en soortgelijke honden

Ik ben altijd een hondenliefhebber geweest en ik kan ook nergens gaan of staan zonder dat honden mij opzoeken al dan niet gevraagd ;-).  Ik heb zelf eigenlijk altijd honden gehad en van verschillende rassen, uiteenlopend van Duitse Staanders tot Golden Retrievers tot uiteindelijk Staffordshire Bull Terriërs.

Sindsdien ben ik besmet met het virus dat “Staff Bull terriër” heet hahahaha. Met een Bully is er altijd leven in de brouwerij.  De Shorty Bull is een soort gelijk hondje als het gaat om enthousiasme en het atletische clowneske gedrag. Ik denk dat velen het met mij eens zijn dat als je eenmaal gepakt bent door deze hondjes, je nooit meer iets anders wilt.


Toch zijn er nog steeds heel veel mensen die dit soort hondjes associeert met criminelen en valse honden. Ik kan daar niets mee omdat ik weet dat dit gedrag NIET in het hondje zit maar in de eigenaar. Toch wordt het hondje afgerekend op het gedrag van zijn “baas”.

Ik durf mijn hand voor mijn honden in het vuur te steken. Mijn Staffordshire Bull Terrier, helaas veel te vroeg overleden, wist niet eens wat de betekenis van het woord bijten was. Nog nooit heb ik een hondje gezien dat zo veel power had en zich er ook bewust van was dat zo onderdanig was als zij. Ze heeft zelf nog nooit een grauw en snap naar een andere hond of mens gegeven. Toch als ik met haar over straat liep merkte je dat mensen je op een bepaalde manier aan kijken. Dat ging zo ver dat mensen met kleine hondjes hun hondje optilden als ik er met mijn Stafford aan kwam.

Als je dan weet dat mijn Stafford bang was in het donker en een hekel had aan regen dan zie je al dat het niet zulke harde hondjes zijn. Je kunt me geloven of niet maar deze hondjes zijn aanhankelijker dan de gemiddelde Chihuaha. En ja ze denken maar al te vaak dat ze met 30 kilo nog steeds schoothondje zijn. Combineer dat met hun vrolijkheid en enthousiasme en dan is het vreemd dat ik nog nooit een hersenschudding heb opgelopen :-D.

Het gaat mij aan mijn hart als ik zie hoe mensen tegen dit soort hondjes aankijken. En in veruit de meeste gevallen is het gewoon onwetendheid waar mensen vanuit reageren. Natuurlijk het is absoluut waar dat ALS deze hondjes in een knokpartij komen dat zij vast bijten en niet meer los laten. Maar heeft u wel eens een herder of rottweiler ergens in zien klappen ?? Dat is echt niet anders, ware het niet dat Bully’s vaak veel kracht hebben en onverschrokken een gevecht in kunnen gaan.

Echter met een goede opvoeding zijn ook bully’s gewoon betrouwbare en sociale honden die prima met andere honden of katten overweg kunnen. En ja elke bully-achtige heeft een opvoeding nodig want hij moet weten wat de regels en grenzen zijn. Een goed opgevoede bull zal dit steevast volgen waarom ? Omdat zij voor hun baas echt door het vuur gaan.

De reden dat ik dit nu hier op Shorty Bull zet is simpel. Mensen hebben een verkeerd beeld van alle bull terrier-achtige honden en dat zou ik graag zien veranderen. Misschien is het valse hoop maar ik vind echt dat mensen dit soort hondjes niet willen omdat ze hen niet begrijpen.
Het lijkt wel op iets wat ook op andere vlakken van onze maatschappij voorkomt.

“ONBEKEND MAAKT ONBEMIND”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.