Shorty Bull Oren

Shorty bull Oren

shortybull-header
shortybull half prick oorstand

Over de stand van de oren van de Shorty lopen de meningen uiteen. Binnen de ras standaard gaat men over het algemeen uit van gecoupeerde oren. Echter in Nederland is couperen tegenwoordig verboden en in mijn ogen terecht maar dat is mijn mening. De ras standaard accepteert in principe drie type oren zoals gezegd gecoupeerd heeft de voorkeur maar ook hangende oren kunnen toegelaten worden.

Bij de natuurlijk orendracht zijn roze oren en have prick oren toegestaan. Oren met standaard full prick of full drop worden gezien als een fout. Ik persoonlijk vind die half prick oorstand het mooist. Ik vind dat ten goede komt van de uitstraling van de hond, het komt minder agressief over in mijn ogen.

oren standaard

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.