Shorty bull temperament en gedrag

Shorty bull temperament en gedrag

shorty-pup

De belangrijkste karakteristieken van de Shorty bull zijn, het temperament en zijn komische persoonlijkheid. De Shorty bull is alert, behendig, nieuwsgierig, maar ook waakzaam en zal veelal aanslaan bij een vreemdeling of een ongewoon geluid om zo de familie te waarschuwen.

Met de juiste opvoeding en ondanks hun temperament zijn zij voornamelijk altijd happy go lucky. Daarnaast zijn Shorty bull’s zeer aanhankelijk met een sterke band naar het gezin toe. Shorty bulls zijn bijzonder goed met kinderen.

Altijd bereid om te behagen, maakt dat de Shorty bulls goed passen in appartementen en zelfs boerderijen, en is zeer geschikt als metgezelhond. Echter, ze leven het liefst binnen, dichtbij de familieleden. De Shorty bulls hebben een hoge prooi drive en hebben daardoor wel de neiging achter alles aan te gang wat beweegt. Echter een goede opvoeding kan dit wel beinvloeden

De Shorty is gek op sport en andere activiteiten en gedraagt zich soms als een harige stuiterbal. Het energie niveau van deze hondjes is oneindig al weten zij dat vaak zelf niet, maar zij kunnen eindeloos achter een object of prooi aanjagen. Naar mate zij ouder worden kunnen zij wel wat dominantie issues ontwikkelen en dan willen zij nog wel eens denken dat zij groter zijn dan zij in werkelijkheid zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.