Shorty Bull Training

Shorty bull training

shorty whut ?Zoals met iedere hond is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met training van jouw hondje. Maak er een routine van om ze zindelijk te maken en eventueel te wennen aan een bench, de training duurt net zo lang totdat de pup uit zich zelf de oefeningen gaat doen.

Shorty bulls hebben wat moeite met omgaan met Shorty’s van het zelfde geslacht, dan kan dominantie zorgen voor heftige gevechten. Maak daarom van de trainingstijd gebruik van andere honden om jouw hondje te socialiseren, doe dit ook met andere huisdieren als bijvoorbeeld katten. Wat belangrijk is bij dit type hondje is dat je consequent bent en de overhand houd.

De Shorty bull leert makkelijk. Zijn enthousiasme en eindeloze drive helpen hier bij. Ze zijn leergierig maar soms ook hardleers en heel soms ook niet altijd even slim. Zo kunnen ze rustig drie keer tegen een boom aanlopen tijdens het spelen en vervolgens het net zo hard nog eens doen.  Echter door dat enthousiasme kan je ze wel veel leren en is het ook een feestje om door dat proces van leren te gaan. Ze worden niet voor niets clowns genoemd.

Een belangrijke training naast het zindelijk maken moet gericht zijn het alleen thuis zijn. Omdat Shorty’s zo aanhankelijk zijn en aan de familie gehecht raken willen zij nog wel eens last krijgen van een soort verlatingsangst wat. Veelal zal dit naar buiten komen door langdurig en veelvuldig blaffen bij afwezigheid van de familie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.